23:52 19.09.2018

З прийняттям закону "Про прилеглу зону" Україна посилить свою спроможність у Чорному морі - нардеп Фриз

2 хв читати
З прийняттям закону "Про прилеглу зону" Україна посилить свою спроможність у Чорному морі - нардеп Фриз

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявляє, що результатом прийняття закону "Про прилеглу зону" стане посилення спроможності України у Чорному морі, повідомляє прес-служба партії "БПП Солідарність".

"Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони одноголосно підтримав проект закону "Про прилеглу зону". Він дозволяє використовувати право, яке є у нашої держави згідно з міжнародною Конвенцією ООН з морського права 1982 року і встановити спеціальний режим в 24-мильній зоні", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона підкреслила, що це значно збільшить можливості Військово-морських сил України і морської охорони в боротьбі з контрабандою і незаконними операціями, які здійснюють кораблі з заходом в закриті порти окупованого Криму. "Крім того, встановлення прилеглої зони дозволить ліквідувати "відстійник" кораблів, задіяних у контрабандних операціях на південь від Одеси, які користуються тим, що законодавство України не дозволяє ВМС і морській охороні перевіряти кораблі на відстані більше 12 морських миль від берегової лінії", - підкреслила політик.

"Законопроект є третьою спробою регламентувати питання прилеглої зони за роки незалежності. Попередні спроби натикалися на опір проросійських агентів впливу, які під різними приводами блокували його прийняття. Нинішній законопроект був розроблений робочою групою в складі представників МЗС, ДПС, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, Міністерства інфраструктури, Прокуратури АРК і Міністерства культури", - написала І.Фріз.

"Сподіваюся на підтримку в сесійній залі", - резюмувала політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА