16:00 08.09.2018

Київ збирає інформацію щодо хімічного викиду в окупованому Криму для звернення до ОЗХЗ

2 хв читати
Київ збирає інформацію щодо хімічного викиду в окупованому Криму для звернення до ОЗХЗ

Міністерство закордонних справ України направить звернення в Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо хімічного забруднення в окупованому Криму, як тільки буде зібрано всі матеріали і докази.

Як розповіла речник МЗС Мар'яна Беца в ефірі "5 каналу", відповідний документ направлять, тільки-но з'являться результати експертиз щодо реального стану хімічного забруднення в окупованому Криму.

Зокрема, вона зазначила, що відповідальність за ситуацію із заводом "Кримський титан" повністю лежить на Російської Федерації.

"Нам потрібно для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх – я думаю, це буде найближчим часом – ми одразу передамо це в Організацію із заборони хімічної зброї", - повідомила М.Беца.

Як повідомлялося, жителі Армянська (тимчасово окупований Крим) з 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і передчасно опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу вірменської філії "Титанових інвестицій" у зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного і шкільного віку "в профілактичних цілях" у супроводі матерів були відправлені на відпочинок в кримські санаторії.

З 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративному кордоні з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

4 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про загрозу екологічної катастрофи в окупованому Росією Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА