08:12 04.09.2018

Федеріка Могеріні закликала сторони конфлікту в Тріполі негайно припинити військові дії і провести посередницьку зустріч

1 хв читати
Федеріка Могеріні закликала сторони конфлікту в Тріполі негайно припинити військові дії і провести посередницьку зустріч

Ескалація насильства в Тріполі ще більше підриває і без того крихку ситуацію в Лівії, заявила в понеділок глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні після телефонної розмови зі спеціальним представником ООН Гасаном Саламі.

"Насильство породжує насильство і тільки приносить більше страждань лівійському народові, який заслуговує миру і безпеки", - йдеться в заяві високого представника ЄС із закордонних справ, поширеній в Брюсселі.

"Ми закликаємо всі сторони позитивно відгукнутися на заклик ООН провести завтра термінову посередницьку зустріч і негайно припинити військові дії. Про це сьогодні я говорила зі спеціальним представником ООН Гасаном Саламі по телефону", - повідомила Ф.Могеріні.

Вона зазначила, що запевнила спецпредставника ООН в тому, що ЄС продовжить надавати повну підтримку його роботі.

"Тільки політичний процес може забезпечити всеосяжне, стабільне і надійне рішення кризи в Лівії", - йдеться в заяві глави європейської дипломатії.

Вона також заявила, що Європейський союз продовжуватиме співпрацювати з ООН та іншими міжнародними і регіональними партнерами з метою зміцнення суверенних інститутів Лівії, сприяння проведенню виборів на основі адекватних і надійних конституційних правил і створення професійних сил безпеки під цивільним контролем.

Ф.Могеріні повідомила, що Європейський союз закликає всі сторони об'єднатися на підтримку цих цілей і в першу чергу враховувати інтереси лівійського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

Посли ЄС дійшли консенсусу щодо проєкту Угоди Україна-ЄС про гарантії безпеки - високопоставлений європейський дипломат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА