20:30 03.09.2018

Зміни до Конституції щодо євроатлантичного курсу України мають об'єднати ВР

2 хв читати
Зміни до Конституції щодо євроатлантичного курсу України мають об'єднати ВР

Зміни до Конституції країни щодо євроатлантичного курсу України, які ініціює президент України Петро Порошенко, мають об'єднати зал Верховної Ради, заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко перед початком засідання фракції.

Як повідомляє в понеділок увечері прес-служба "БПП", при цьому С.Березенко повідомив, що на зустрічі з керівниками фракцій президент України як ініціатор обговорить зміни до Основного закону.

"Така зустріч президента з головами фракцій скоро станеться. Треба почути міркування, що вони думають про такі зміни до Конституції, про вступ до Європейського Союзу та НАТО. Обов'язок усіх гілок влади в преамбулі зазначити стратегію розвитку держави - шлях на вступ до ЄС. Це робиться, щоб захистити державу від розвороту країни від європейського вектора руху за результатами виборів 2019 року", - сказав депутат.

Він також додав, що є дві сесії Верховної Ради, які проходитимуть до виборів 2019 року, і можна проголосувати за всі зміни, зокрема рішення Конституційного суду.

"Одностайність у цьому процесі не дозволить його затягнути, а дасть змогу суспільству висловити чітку позицію Верховної Ради щодо вектора руху нашої держави. Наша позиція - ЄС і НАТО", - додав парламентарій.

Крім того, він розповів, які питання на цьому тижні фракція "БПП" вимагає розглянути в парламенті.

"Ми вимагаємо: давайте припинимо "театр абсурду", і поставимо на розгляд оновлення членів ЦВК. Наступне питання - Національне бюро фінансової безпеки, податок на виведений капітал і питання забезпечення інвестицій в Україну. Також зміни до статуту ЗСУ з офіційним привітанням наших військовослужбовців "Слава Україна. Героям слава!". Якщо така ініціатива не об'єднає парламент, то цього парламенту нічого робити", - зазначив С.Березенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА