14:05 27.08.2018

Фінансування сектора безпеки й оборони України в 2019 році становитиме близько 200 млрд грн - Турчинов

2 хв читати
Фінансування сектора безпеки й оборони України в 2019 році становитиме близько 200 млрд грн - Турчинов

Фінансування сектора безпеки й оборони України в 2019 році, виходячи з прогнозів Кабінету Міністрів, становитиме близько 200 млрд грн (не менше ніж 5% від ВВП), повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляє в понеділок прес-служба РНБО, О.Турчинов провів нараду за участю першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, в. о. міністра фінансів Оксани Маркарової, міністра оборони Степана Полторака, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також керівників інших силових структур і відомств.

Секретар РНБО України повідомив, що згідно з прогнозом Кабінету Міністрів України, ВВП на 2019 рік становитиме 3 946 млрд гривень, «тому фінансування сектору безпеки й оборони України, яке має бути не менш ніж 5% від ВВП, становитиме близько 200 млрд грн", - повідомив О.Турчинов.

Він наголосив, що "дохідна частина оборонного бюджету має формуватися виключно з реальних обґрунтованих надходжень".

За словами О. Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано, зокрема, розробку та закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Збройних сил України.

Також планується фінансування державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів із розвитку та модернізації спецзв'язку та захисту інформації; сучасне обладнання дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

"Одним із важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших силових структур", - наголосив О.Турчинов.

Він додав, що після завершення формування оборонного бюджету його буде затверджено на засіданні РНБО України та передано до Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА