13:56 11.08.2018

В ЄС заявили про важливість підтримання авторитету САП

1 хв читати
В ЄС заявили про важливість підтримання авторитету САП

У верховного представника Європейського Союзу з закордонних справ заявили про необхідність забезпечити цілковиту незалежність у діяльності всіх антикорупційних органів в Україні та підтримати авторитет Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Ухвалення Україною законодавства для створення Вищого антикорупційного суду (ВАКС – ІФ) є позитивною подією, що відповідає її міжнародним зобов'язанням та в інтересах українських громадян і бізнесу", – йдеться в заяві прес-секретаря верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні Маї Косьянчич.

У ЄС наголошують, що створення ВАКС є важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні, що є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

"Створення Вищого антикорупційного суду завершить формування мережі незалежних антикорупційних інституцій, що передбачає Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. ЄС наголошує на необхідності, щоб всі антикорупційні інститути були повністю незалежними і виконували свої завдання без стороннього впливу. Для цього важливо, щоб цілісність і авторитет офісу Спеціалізованої антикорупційної прокурора і її керівництва підтримувалися і зміцнювалися", – йдеться в заяві прес-секретаря глави європейської дипломатії.

У ЄС очікують, що ВАКС почне повноцінно функціонувати до кінця року, що допоможе Україні і її народу в боротьбі з корупцією. "Європейський союз готовий підтримати цей процес", – йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА