19:18 06.07.2018

Климпуш-Цинцадзе вважає за необхідне передбачити у ВР механізм блокування законопроектів, які суперечать УА з ЄС

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе вважає за необхідне передбачити у ВР механізм блокування законопроектів, які суперечать УА з ЄС

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що у Верховній Раді необхідно запровадити механізм зупинення подальшого проходження законопроектів, які суперечать Угоді про асоціацію України з Європейським Союзом.

"На жаль, ми бачимо велику кількість депутатських законодавчих ініціатив, які під різними гаслами ухвалюють, але вони прямо суперечать Угоді про асоціацію", – сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

І.Климпуш-Цинцадзе навела як приклад ухвалення парламентом законопроекту №5495, яким Верховна Рада обмежила внутрішнє споживання необробленого лісоматеріалу у розмірі 25 млн куб. м на рік на термін дії заборони вивезення за межі митної території України (експорту) необроблених лісоматеріалів. "Він, звісно, має позитивні важливі компоненти для того, щоб зберегти українські ліси, але водночас вводить ще один додатковий мораторій на вивезення, наприклад, тепер уже обробленої деревини з України", – додала віце-прем'єр.

На її думку, щодо таких ініціатив необхідно попередньо консультуватися в рамках органів асоціації з європейською стороною.

Вона зазначила, що народні депутати ніяк не обмежені в поданні своїх законодавчих ініціатив, і в цьому є системна проблема. Водночас урядовий Офіс з євроатлантичної інтеграції не може перевірити всі подані законопроекти на відповідність міжнародним зобов'язанням України.

"Нам необхідно продумати механізм зупинення у парламенті таких суперечливих ініціатив – чи то на рівні парламентського комітету з європейської інтеграції, чи навіть на етапі реєстрації в секретаріаті Верховної Ради, якщо вони так чи інакше суперечать Угоді про асоціацію", – наголосила віце-прем'єр.

В іншому разі, за її словами, такі законопроекти заважатимуть ефективному просуванню у виконанні дорожньої карти імплементації норм УА з ЄС

Як повідомлялося, в представництві Євросоюзу в Україні вважають, що українська політика у сфері переробки відходів має відповідати ієрархії поводження з відходами в Європейському Союзі, а внесені до Верховної Ради законопроекти №4835-д та №6602 не відповідають зобов'язанням Києва щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА