11:14 25.06.2018

Президент ПАРЄ засудив напад на циганський табір біля Львова

1 хв читати

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мішель Ніколетті рішуче засудив напад на табір ромів під Львовом в ніч на неділю, повідомляється на офіційному сайті асамблеї.

М.Ніколетті висловив співчуття родині та друзям загиблого і розцінив цю подію як "расистську атаку". Він закликав владу України "дати чіткий сигнал про те, що немає безкарності за таке огидне насильство щодо циган".

Як повідомлялося, одна людина загинула і четверо отримали поранення, зокрема 10-річна дитина, внаслідок нападу невідомих на ромський табір на околиці Львова 23 червня пізно ввечері о 23:25. Згідно з повідомленням, на табір, розміщений в лісовому масиві на околиці міста, напала група невідомих в масках. Поранення потерпілим завдали холодною зброєю. Правоохоронці затримали 8 осіб, зокрема і організатора нападу; більшості затриманих 16-18 років. Затримані визнали свою приналежність до незареєстрованої угрупованню "Твереза і зла молодь".

Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про те, що щонайменше двоє постраждалих, зокрема дитина з мамою, були виписані з лікарні після надання медичної допомоги, госпіталізованим залишається один постраждалий. Також він розповів про взяття під захист правоохоронцями постраждалих мешканців табору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА