07:03 08.06.2018

Макрон заявив про можливе підписання угоди на саміті G7 без Трампа

2 хв читати
Макрон заявив про можливе підписання угоди на саміті G7 без Трампа

Угода за підсумками саміту "великої сімки" в Квебеку може бути підписана без участі США, написав у своєму Twitter президент Франції Емманюель Макрон. Він підкреслив, що ті шість країн і без США мають особливу значимість для світової економіки.

"Президент США, можливо, не проти ізоляції - і ми так само не проти того, щоб підписати угоду шести країн", - написав Макрон.

Крім США в G7 входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція і Японія. "Ці шість країн представляють цінності, вони спільно представляють ринок з вагомою історією і який представляє собою справжню міжнародну силу", - зазначив президент Франції.

Як передає Reuters, в своєму виступі Макрон також підкреслив, що світові держави не допустять одноосібної гегемонії будь-якої країни в світовій економіці. "Шість країн Групи семи без Сполучених Штатів спільно представляють собою більший ринок, ніж американський. Світової гегемонії не буде, якщо ми знаємо, як організуватися. І ми не хочемо, щоб вона була", - заявив французький лідер.

Конфлікт США з країнами ЄС та низкою інших держав виявився пов'язаний з питаннями мит і торгового регулювання. З 1 червня рішенням Дональда Трампа США ввели 25-% мита на ввезення стали і 10-% - на ввезення алюмінію з Євросоюзу, Мексики і Канади.

Із засудженням цього кроку виступив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Він заявив, що ЄС звернеться до СОТ для врегулювання спору. "Абсолютно неприпустимо, щоб країна вводила односторонні заходи, коли йдеться про світову торгівлю", - підкреслив глава ЄК. Дії Трампа він назвав "протекціонізмом у чистому вигляді".

Водночас Вашингтон обвинувачує партнерів по G7 в завищенні торгових мит на американські товари. За день до саміту в Квебеку Трамп в своєму Twitter обвинуватив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і президента Франції Еммануеля Макрона в створенні бар'єрів для торгівлі. "Будь ласка, скажіть прем'єр-міністру Трюдо і президенту Макрону, що вони стягують з США колосальні тарифи і створюють негрошові бар'єри", - написав американський президент.

Напередодні, 7 червня, стало відомо, що президент Франції Емманюель Макрон може відмовитися підписати підсумкову заяву саміту G7, якщо США не піде на поступки в питанні щодо мит на сталь і алюміній. Ще однією проблемною точкою у взаєминах Парижа і Вашингтона став вихід США з ядерної угоди з Іраном

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА