11:55 15.05.2018

Інтерес норвезьких інвесторів до України зростає - держсекретар МЗС Норвегії

1 хв читати
Інтерес норвезьких інвесторів до України зростає - держсекретар МЗС Норвегії

 Питання поглиблення співпраці в економічній сфері обговорили в Києві державний секретар МЗС Норвегії Аудун Халворсен і віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляє у вівторок урядовий портал, А.Халворсен зазначив, що норвезькі інвестори позитивно оцінюють розвиток бізнес-середовища в Україні та оптимістичні очікування інвесторів повинні бути підкріплені упевненістю, оскільки найбільш важливою характеристикою країни для інвестування є передбачуваність.

«Кілька позитивних бізнес-кейсів одразу є сигналом для інших інвесторів, перші прокладають дорогу наступним», - додав держсекретар МЗС Норвегії. За його словами, найбільший інтерес норвезькі інвестори проявляють до енергетичного сектору України, зокрема, інвестування в «зелену» енергетику та енергоефективність.

А.Халворсен також розповів про те, що Норвегія братиме активну участь у роботі Міжнародної конференції з реформ в Україні, яка відбудеться в Копенгагені 27 червня, і також готова до подальшого поглиблення співпраці з Україною в різних сферах двосторонніх відносин.

І.Клімпуш-Цинцадзе зазначила, що підтримка Норвегією України є конкретною і практичної, і такі відносини є основою для подальшого поглиблення двосторонніх відносин.

Сторони також коротко обговорили запланований на друге півріччя візит в Україну міністра закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде, а також запланований на вересень візит новопризначеної глави Стортингу Норвегії Тоні Вілхелмсен Трьоен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА