19:52 16.02.2018

Розв'язана Росією гібридна війна перетворюється у світову

2 хв читати
Розв'язана Росією гібридна війна перетворюється у світову

Розв'язана РФ гібридна війна виходить на міжнародний рівень, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні нам нічого не залишається, як визнати, що гібридна війна, яку розв'язала Росія, поступово перетворюється в повноцінну світову гібридну війну. Ця війна ведеться на різних рівнях, на різних полях битв і на різних швидкостях. У цій війні вже беруть участь багато різних акторів , які, можливо, навіть не усвідомлюють свою руйнівну роль. Однак те зло, яке стоїть за цією війною, одне й те саме, і воно живе в Кремлі ", - сказав П.Порошенко в ході панельної дискусії "Оборонне співробітництво в ЄС і НАТО : більш європейське, більш тісне, більш дієздатне?" на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки в п'ятницю ввечері.

Глава української держави зазначив, що ніхто не сприйняв всерйоз, коли в 2007 році в Мюнхені президент РФ оголосив свою війну цивілізованому світу. Він також зазначив, що "російська агресія проти України в 2014 році стала найсерйознішим і цинічним нападом на демократичні цінності і міжнародний порядок".

П.Порошенко підкреслив, що сценарій агресії планувався заздалегідь. "І коли сюжет був активований, він привернув багатьох агентів. Візьміть маргінальні ультраправі й ультраліві партії, яких багато років підтримувала Росія. Візьміть армії тролів і пропагандистів, що проникають в наші будинки, які не визнають кордонів, не мають моральних принципів і правил. Візьміть фейкові новини, які спотворюють реальність і дезорієнтують наші суспільства. Візьміть кібератаки, націлені на критичну інфраструктуру або навіть виборчі кампанії, що підривають свободу вибору наших громадян. Візьміть хвилі міграції, перш за все, в країни ЄС, які були призначені для дестабілізації його зсередини", - сказав він.

На думку П.Порошенка, "ця діяльність супроводжується масовою мілітаризацією російського режиму і його доведеною готовністю використовувати будь-які наявні військові інструменти, в тому числі ядерну зброю".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА