16:16 26.01.2018

Київ розчарований відмовою розширення мандата СММ ОБСЄ на ділянку кордону біля тимчасово неконтрольованої частини Донбасу

2 хв читати
Київ розчарований відмовою розширення мандата СММ ОБСЄ на ділянку кордону біля тимчасово неконтрольованої частини Донбасу

Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії (СММ) на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", проте не розширила мандата місії на ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої території Донбасу.

Як зазначено в коментарі Міністерства закордонних справ України в п'ятницю, на 1173-му засіданні постійної ради ОБСЄ 25 січня було продовжено мандат Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", що МЗС підтримує.

Проте МЗС висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандата Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу.

У зовнішньополітичному відомстві розцінюють це як ізольованість Росії в небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні.

"Такі дії свідчать про намір Кремля продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, найманців, підтримки терористичної діяльності на території України. У зв'язку з цим, приєднавшись до консенсусу щодо рішення, делегація України в ОБСЄ виголосила відповідну інтерпретуючу заяву", - йдеться в коментарі.

МЗС України закликало Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, зокрема положень п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА