11:27 17.01.2018

Європарламент проведе дебати щодо впливу "російської пропаганди" в країнах ЄС

1 хв читати
Європарламент проведе дебати щодо впливу "російської пропаганди" в країнах ЄС

Європейські депутати обговорять в середу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі "вплив російської пропаганди в країнах ЄС і передбачувані спроби впливати через дезінформацію на вибори в деяких державах Євросоюзу".

"Кожен місяць одна з політичних фракцій має можливість сама обрати актуальну тему для дебатів. На цей раз це робить фракція EPP (European People's Party, Європейська народна партія - ІФ), яка вибрала тему "Росія і вплив російської пропаганди в країнах Європейського союзу", - повідомила, знайомлячи журналістів з порядком сесії, офіційний представник ЄП Маржорі ван ден Бруке.

У матеріалах до засідання зазначається, що євродепутати вже заявляли в 2016 році, що "Кремль активізував свою пропаганду проти ЄС".

У резолюції, ухваленій 23 листопада 2016 року, парламентарі ЄС вказали на те, що російський уряд "використовувало широку гаму механізмів та інструментів, таких як аналітичні центри, телеканали на іноземних мовах, псевдоінформаційні агентства і мультимедійні служби, соціальні мережі та інтернет-тролі, щоб атакувати демократичні цінності, розділяти Європу, забезпечувати собі внутрішню підтримку і створювати враження, що держави, які є східними сусідами ЄС, зазнають невдачі".

У Європарламенті нагадують, що для боротьби проти цієї пропаганди депутати запропонували посилити цільову групу Євросоюзу щодо стратегічної комунікації (East StratCom) і більше інвестувати для залучення уваги громадської думки, розвитку журналістки розслідувань і освіти у сфері інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА