20:44 05.12.2017

Саакашвілі біля ВР заявив, що не переховується від правоохоронців

2 хв читати
Саакашвілі біля ВР заявив, що не переховується від правоохоронців

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що не переховується від правоохоронців, і ще раз закликав мітингувальників біля Верховної Ради не розходитися.

"Я знаю, що важко бути на морозі. Але ще важче - коли ви мене звільняли. Я пам'ятаю ці обличчя... Ми маємо протриматися, тому що тут йдеться не про мене, а про майбутнє України. Ми хочемо робити спокійно, мирно, але ми маємо це зробити", - сказав він, виступаючи зі сцени перед присутніми біля українського парламенту у вівторок увечері.

Також М.Саакашвілі ще раз закликав своїх прибічників не розходитися з-під ВР і пообіцяв, що незабаром до наметового містечка привезуть гарячий чай, металеві бочки для розведення вогню з метою обігріву.

Лідер партії "Рух нових сил" назвав те, що відбувається, "моментом істини" для України та її громадян, а також звернувся до співробітників правоохоронних органів із закликом не виконувати "злочинних наказів".

"Вони говорили, що я в розшуку. Поліцейські, ось я! Я ж у розшуку? Я готовий! Я тут! Але я не раджу вам виконувати злочинні накази", - сказав він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 20:00 вівторка, 5 грудня, ситуація біля українського парламенту залишається колишньою: на Площі Конституції та прилеглій території перебувають кілька сотень мітингувальників, частина людей у наметах, зі сцени надалі виступають активісти.

Правоохоронці, як і раніше, кордоном охороняють будівлю Верховної Ради.

Раніше цього дня речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко повідомив, що Генеральна прокуратура України підготувала та передала голові Національної поліції України Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук М.Саакашвілі, який утік з-під варти під час транспортування його на допит до СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА