20:06 08.11.2017

Поправку про доручення Кабміну розірвати дипвідносини з РФ внесено до другого читання законопроекту щодо Донбасу

2 хв читати
Поправку про доручення Кабміну розірвати дипвідносини з РФ внесено до другого читання законопроекту щодо Донбасу

Група позафракційних народних депутатів внесла поправку до другого читання законопроекту №7163 про забезпечення суверенітету України на Донбасі, якою пропонує зобов'язати Кабінет Міністрів розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

"Ця поправка існує. Вона з номером 595. Внесена групою народних депутатів (позафракційних - ІФ) від політичної сили "УКРОП". І там вони пропонують у тримісячний термін Кабміну розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією", - сказав член профільного комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук (фракція "Народний фронт") журналістам у Києві в середу.

Згідно з таблицею поданих народними депутатами поправок до другого читання законопроекту, ця поправка міститься в цьому документі.

Група народних депутатів пропонує в перехідних положеннях зобов'язати Кабінет Міністрів України в тримісячний термін із дня набуття чинності законом ініціювати розрив дипломатичних відносин із країною-агресором, які встановлені відповідно до протоколу про встановлення дипломатичних відносин між Україною та Росією від 18 лютого 1992 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні комітету з національної безпеки та оборони секретар комітету Іван Вінник (фракція "Блок Петра Порошенка") виступив за те, щоб така норма була відображена в законопроекті.

Як повідомлялося, напередодні російська газета "Коммерсантъ" повідомила, що до законопроекту із забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу, який Верховна Рада готує до другого читання, може бути внесено пункт про розрив дипломатичних відносин із Росією. За даними газети, таку поправку вніс І.Вінник.

Парламентар на це заявив, що не вносив до законопроекту щодо Донбасу таку поправку, але має намір запропонувати в прикінцевих положеннях законопроекту зобов'язати Кабмін привести вітчизняне законодавство у відповідність до практики міжнародного права у відносинах із країною-агресором, "а саме - розрив дипломатичних відносин і відповідно - розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України в РФ, яку буде визнано країною-агресором".

І.Вінник також наголосив, що ця ідея є не найрезонанснішою: "Є багато правок, наприклад, про експропріацію російської власності або навіть заборону в'їзду російським громадянам на територію України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА