14:41 19.10.2017

Профільний комітет ВР пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 р

2 хв читати
Профільний комітет ВР пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 р

 Бюджетний комітет Верховної Ради пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 рік з умовою його збільшення більш ніж на 2 млрд грн.

Проект відповідної постанови оприлюднено на парламентському сайті.

Згідно з текстом документа, Кабінету Міністрів України пропонується при підготовці законопроекту про державний бюджет до другого читання (№ 7000) збільшити витрати за цілою низкою бюджетних програм.

Парламент має намір додатково виділити 340 млн грн на бюджетну програму з фінансування вищих навчальних закладів третього і четвертого рівнів акредитації, 162,655 млн грн на програму створення національних фільмів та підтримку Національного центру Олександра Довженка, 80 млн грн на фінансування медзакладів. Також пропонується передбачити додатково 59,99 млн грн на обслуговування і забезпечення діяльності Верховної Ради.

Згідно з текстом документа, депутати пропонують уряду підвищити прожитковий мінімум і мінімальну зарплату з урахуванням можливостей і прогнозованого економічного зростання.

Бюджетний комітет Верховної Ради вбачає можливість збільшити видаткову частину проекту бюджету за рахунок зростання податків і зборів на доходи фізосіб, рентної плати за використання надр для видобутку газу, а також за рахунок збільшення частки чистого прибутку (доходу) державних підприємств, що відраховується до бюджету. Зокрема, йдеться про перерахування відповідної частини чистого прибутку НАК "Нафтогаз України".

Проект постанови також передбачає додаткові 5 млрд грн на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій за рахунок скорочення видатків за бюджетною програмою "Державний фонд регіонального розвитку" на аналогічну суму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА