07:09 12.10.2017

Тіллерсон зажадав обгрунтувати звинувачення співробітників дипмісії США в Туреччині

1 хв читати
Тіллерсон зажадав обгрунтувати звинувачення співробітників дипмісії США в Туреччині

Держсекретар США Рекс Тіллерсон в телефонній розмові з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу закликав турецький уряд надати суду докази в зв'язку зі звинуваченнями затриманих співробітників дипмісії США в Анкарі, повідомила прес-секретар американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойерт.

"Держсекретар Тіллерсон висловив міністру закордонних справ Туреччини свою глибоку заклопотаність у зв'язку з затриманням турецьких громадян, які працювали в дипломатичній місії США в Туреччині, і декількох американців", - заявила вона.

За словами Нойерт, Тіллерсон "підкреслив важливість транспарентності по відношенню до звинувачень, озвучених турецьким урядом, а також необхідність того, щоб він представив докази, що підкріплюють ці звинувачення".

"Держсекретар США Тіллерсон і міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу домовилися про те, що дві сторони підтримуватимуть тісні контакти з приводу американського занепокоєння в зв'язку з цими затриманнями", - зазначила вона.

Як повідомлялося, посольство США в Анкарі та посольство Туреччини в Вашингтоні припинили неімміграційне візове обслуговування громадян двох країн.

Дії Вашингтона викликані тим, що співробітник генконсульства Сполучених Штатів в Стамбулі Метін Топуз, громадянин Туреччини, був заарештований за звинуваченням у зв'язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Ґюленом, що знаходиться в США, і його організацією.

На думку Анкари, проповідник несе відповідальність за спробу військового перевороту в Туреччині в минулому році. Вашингтон залишив без уваги вимоги Туреччини про його видачу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА