14:35 02.10.2017

ВР розгляне питання призначення нового складу ЦВК наступного пленарного тижня, - Парубій

2 хв читати
ВР розгляне питання призначення нового складу ЦВК наступного пленарного тижня, - Парубій

Новий склад Центральної виборчої комісії Верховна Рада зможе розглянути наступного пленарного тижня в четвер, 19 жовтня, прогнозує голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Цього тижня це неможливо, але наступного тижня в четвер я прогнозую з високою ймовірністю, що ми це питання розглянемо і винесемо на засідання Верховної Ради", - сказав А.Парубій на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, наступним питанням щодо прерогатив є питання про формування Рахункової палати і потім обрання уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"За прерогативами я назвав би Рахункову палату й уповноваженого з прав людину", - відмітив спікер.

А.Парубій також наголосив, що ці кадрові питання потребують багато часу, і тому Верховна Рада розглядатиме їх поетапно.

Як повідомлялося, президент України вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Відповідний документ №4790 оприлюднений на парламентському порталі 3 липня 2016 року. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема голови Михайла Охендовського.

3 жовтня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про намір звернутися до президента Петра Порошенка з пропозицією повторно внести подання про призначення членів Центральної виборчої комісії. 25 листопада спікер парламенту заявив, що президент готовий у разі необхідності змінити запропонованих кандидатів у нову складі ЦВК.

Як відомо, у 12 із 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обв’язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені в березні 2014 року для забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування стосовно голови Рахункової палати України Романа Магути та одного з членів Рахункової палати. 13 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт щодо глави та співробітника Рахункової палати. 4 квітня Верховна Рада розпочала розгляд питання про призначення нових членів Рахункової палати.

За словами А.Парубія, парламентський комітет із бюджету пропонує 29 кандидатів до складу палати. Верховна Рада має обрати 9 членів Рахункової палати. Глава представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі закликає Верховну Раду якомога швидше обрати новий склад Рахункової палати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА