15:14 18.09.2017

"Наш край" іде на вибори в усіх об'єднаних громадах - рішення з'їзду

2 хв читати
"Наш край" іде на вибори в усіх об'єднаних громадах - рішення з'їзду

Партія "Наш край" братиме участь у виборах в об'єднаних територіальних громадах, призначених Центральною виборчою комісією на 29 жовтня, у всіх областях України.

Таке рішення ухвалено на XII з'їзді партії, який відбувся в Донецькій області, повідомляє прес-служба "Нашого краю" в понеділок.

Співголова партії Олександр Мазурчак наголосив, що "Наш край" має сильний кадровий потенціал та інструментарій вирішення завдань, що стоять перед створюваними об'єднаними територіальними громадами.

"З’їзд партії ухвалив рішення взяти участь у виборах у всіх областях України. Ми – партія громад, партія мерів. Наш край – єдина партія в Україні, яка системно обстоює інтереси громад як на місцевому, так і національному рівнях", - повідомив О.Мазурчак.

Він зазначив, що досвід уже створених в Україні об'єднаних територіальних громад свідчить: зі створенням ОТГ місцеве самоврядування стає по-справжньому ефективним, отримує бюджет та важелі управління.

"Збільшення фінансування відкриває нові можливості для жителів різних регіонів, сприяє появі нових робочих місць у містах і відродженню українського села. Участь у попередніх виборах до місцевих рад дала можливість залучити до роботи понад 4,5 тис. депутатів різного рівня від "Нашого краю". Партія представлена в понад 150 міських, селищних, сільських рад і районних радах", - резюмував співголова партії.

Як відомо, на 29 жовтня ЦВК призначила вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). Зокрема, вони відбудуться у Вінницькій області - в 9 ОТГ, Волинській - 19, Дніпропетровській - 19, Донецькій - 2, Житомирській - 13, Закарпатській - 1, Запорізькій - 10, Івано-Франківській - 8, Київській - 4, Кіровоградській - 6, Луганській - 4, Львівській - 8, Миколаївській - 1, Одеській - 11 Полтавській - 12, Рівненській - 5, Сумській - 9, Тернопільській - 4, Харківській - 7, Херсонській - 10, Хмельницькій - 7, Черкаській - 15, Чернівецькій - 4, Чернігівській - в 14.

Виборчий процес стартував 9 вересня.

За даними Комітету виборців України, на останніх виборах до рад у міських об'єднаних громадах, які відбулися 30 квітня, переміг "Наш край": 42 представники партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці - "Опозиційний блок" (37 депутатів, 15,3%), на третьому - БПП "Солідарність" (25, 10,3% - вище місце у зв’язку з представленістю в більшій кількості рад), на четвертому - "Відродження" (25, 10,3%), на п'ятому - "Радикальна партія" (23, 9,5%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА