18:12 18.07.2017

"Наш край" вимагає не скорочувати кількість бюджетних місць у вишах

2 хв читати
"Наш край" вимагає не скорочувати кількість бюджетних місць у вишах

Уряд має скасувати постанову про скорочення на 21% бюджетних місць у вищих навчальних закладах України, наголошує співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

"Партія "Наш край" вимагає від уряду скасувати постанову, ухвалену 12 липня, згідно з якою були зменшені обсяги державного замовлення на 20,7%. Держава має не скорочувати витрати на освіту, а навпаки - збільшувати їх. Інакше, обдарована українська молодь від'їжджатиме на навчання за кордон", - наголошується у зверненні О.Мазурчака до уряду, текст якого наводить прес-служба партії.

Співголова партії переконаний, що Кабмін не мав права скорочувати кількість бюджетних місць у вишах. Він наголосив, що у черговий раз зміни були внесені вже тоді, коли абітурієнти не лише склали зовнішнє незалежне оцінювання, але і почали подавати документи на вступ.

"Так само вчинив уряд минулого року, коли під час вступної кампанії було змінено принцип розподілу бюджетних місць у вишах. Будь-які зміни до умов вступу і навчання мають вноситися не пізніше за 1 січня року, в якому вони набувають чинності", - резюмував О.Мазурчак.

Минулого тижня уряд прийняв постанову "Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робочих кадрів, підвищення кваліфікації і перепідготовку кадрів у 2017 році" із загальними рекомендаціями зі скорочення обсягів держзамовлення. Загальна кількість абітурієнтів, які зможуть навчатися за державним коштом, у 2017 році становитиме 212388 осіб (на денній формі навчання - 189728 осіб). Це менше затверджених у 2016 році показників на 20,7%(зао денною формою - на 14,9%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА