19:12 20.06.2017

Порошенко і Трамп обговорили взаємодію щодо імплементації Мінських угод

2 хв читати
Порошенко і Трамп обговорили взаємодію щодо імплементації Мінських угод

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні обговорив питання імплементації Мінських угод.

"Було оголошено про те, що США залишаються відданими Мінським угодами. Упевнений в тому, що ми маємо вимагати від Росії повної імплементації Мінських угод, причому пакет з безпеки, який полягає в припинені вогоню, відведені російської артилерії, танків, систем залпового вогню, забезпечені повного доступу СММ до територій, зокрема й з кордоном, і ми детально обговорили кроки, які зараз будуть зроблені", - сказав П.Порошенко журналістам у вівторок у Вашингтоні, після переговорів у Білому домі.

Глава Української держави зазначив, що не вбачає необхідності у зміні "мінського формату" щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Я не бачу в цьому ніякої необхідності. США є нашим партнером, ми зацікавлені в залученні США до ефективного процесу. США є країною-гарантом за Будапештським меморандумом і сьогоднішня зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість США в підтримці нашої держави", - сказав П.Порошенко

Як повідомлялося, 15 червня представник державного департаменту США Хізер Нойерт повідомила, що США можуть підтримати відмінний від мінського формат врегулювання кризи в Україні, якщо він буде розроблений і слугуватиме досягненню миру.

"Якщо сторони дійдуть згод при дотриманні іншого механізму, і якщо він буде успішним, ми б підтримали його", - сказала вона, зазначивши, що "США залишаються відданими Мінським угодам".

Х.Нойерт водночас додала, що Вашингтон продовжує закликати сторони Мінських угод дотримуватися їх. "Ми не задоволені прогресом у виконанні угоди і глибоко занепокоєні ескалацією насильства на Донбасі", - наголосила вона.

Х.Нойерт додала, що "не чула, щоб США пропонували якийсь новий план".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА