12:00 23.05.2017

Рада схвалила квоти української мови на ТБ

2 хв читати
Рада схвалила квоти української мови на ТБ

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроект, що встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні в обсязі 75% від загального обсягу.

Відповідний проект закону №5313 про внесення змін до деяких законів про мови до аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації у вівторок підтримали 269 народних депутатів.

Згідно із законом, у тижневому обсязі мовлення телерадіоорганізацій загальнонаціональної або регіональної категорії мовлення передачі і фільми державною мовою мають становити не менше 75% у кожному проміжку часу між 7:00 та 18:00 і між 18:00 і 22:00. Для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення – 50% передач і фільмів державною мовою в тих самих проміжках часу.

Закон вносить зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення", "Про культуру" та "Про засади державної мовної політики".

Закон також встановлює санкції до телеорганізацій за порушення його норм - штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.

Закон набуде чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

Керівник парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар назвала ухвалення закону "історичним рішенням у напрямі української культури" і наголосила, що це "компромісний закон".

В. Сюмар також пояснила, що "всі фільми, випущені до 1991 року в Радянському Союзі, ніхто не планує озвучувати українською, вони будуть субтитровані українською... а український продукт має бути озвучений та дубльований українською".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час обговорення закону на балконі залу засідань парламенту були присутні представники культури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА