12:12 20.02.2017

США і ЄС розуміють потреби Києва в оборонному озброєнні

2 хв читати
США і ЄС розуміють потреби Києва в оборонному озброєнні

У США та країнах Європейського Союзу розуміють потребу України в оборонному озброєнні, зважаючи на агресію РФ на Донбасі, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Ми у себе в Україні захищаємо Європу від російської агресії. І ми всі знаємо, що після України це може торкнутися інших країн. У Донецьку Росія випробовує найсучасніші у світі системи озброєнь... Ви знаєте, я - президент миру, але тут йдеться про захист нашої країни і людей. Для цього нам негайно потрібна оборонна зброя. Я переконаний, що США і Європа це усвідомлюють", - сказав П. Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті "Більд".

За його словами, на окупованих територіях наразі перебувають 700 танків і 1250 одиниць артилерійських систем, які застосовуються проти України. П. Порошенко наголосив, що Україна зробила все можливе для встановлення миру, змінила закони, дотримується домовленостей, проте РФ продовжує агресію.

"Обіцянки, які дає уряд Росії, щодня порушуються, ситуація в окремих частинах сходу України драматична. У нас є однозначні докази того, що обстріл цивільних об'єктів здійснюються цілеспрямовано", - сказав глава української держави, додавши, що РФ жодного разу повністю не дотримувалася мирних домовленостей, що досягалися протягом останніх років.

На запитання про перспективи відновлення контролю над окупованим РФ півостровом Крим, П. Порошенко зазначив: "Крим є і залишається українським, а я як президент буду робити все можливе заради того, щоб Росія залишила цю землю. Проблеми в Криму вже зараз величезні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА