16:50 21.11.2016

Міністерства оборони України і Канади підпишуть угоду про співпрацю

2 хв читати
Міністерства оборони України і Канади підпишуть угоду про співпрацю

Міністерства оборони України і Канади готові підписати угоду про співпрацю, що закладає засади для подальшого поглиблення співпраці в різних сферах оборони, повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляє в понеділок прес-служба віце-прем'єра України, міністр оборони Канади Харджит Сежан під час зустрічі з українською делегацією на чолі з І. Климпуш-Цинцадзе, повідомив, що робота над угодою про співробітництво між Міністерствами оборони України і Канади завершена і надалі міністри оборони двох країн шукатимуть найближчої можливості для підписання цього документа.

"Це базовий документ, що закладає основи для подальшого поглиблення співпраці в різних сферах оборони: починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною і документами стратегічного характеру", - зазначено в повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання продовження канадської тренувальної місії Unifire. Це проект, за яким 200 канадських військовослужбовців зараз тренують українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні і в Кам'янець-Подільському тренувальному центрі. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала за канадську підтримку і співпрацю.

"Канадська сторона запевнила, що зараз відпрацьовує оптимальний формат продовження цієї місії після 31 березня, зазначивши, що оновлений формат має найкращим чином відповідати нагальним потребам Збройних сил України", - повідомили у віце-прем'єра.

Х. Сежан запевнив, що Канада підтримує Україну в її прагненні до реформ, особливо відзначивши реформу поліції. "Я був дуже вражений реформою поліції під час візиту до України. Особливо позитивною реакцією людей", - сказав міністр оборони Канади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА