18:51 27.10.2016

МЗС України назвало рішення Мосміськсуду щодо арешту Сущенка доказом відсутності в РФ системи правосуддя

2 хв читати
МЗС України назвало рішення Мосміськсуду щодо арешту Сущенка доказом відсутності в РФ системи правосуддя

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду (РФ) відхилити апеляційну скаргу на обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту незаконно утримуваному в Росії українському журналісту інформагентства "Укрінформ" Роману Сущенку.

"Безпідставне утримання журналіста національного інформаційного агентства України під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у "шпигунстві" стало черговим гучним доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд", - йдеться в коментарі МЗС України, який у четвер оприлюднила прес-служба відомства.

У МЗС також висловили обурення фактом недопуску до зали суду під час розгляду справи консульської посадової особи України. "Це є ще одним свідченням упередженості та ангажованості російського суду", - йдеться в коментарі.

"Вимагаємо від російської сторони негайно звільнити Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками агресивної політики РФ, та забезпечити їх повернення в Україну", - заявили в МЗС України.

Як повідомлялося, Р.Сущенка затримали в Москві 30 вересня за начебто "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство. 27 жовтня Мосміськсуд на засіданні в закритому режимі відхилив апеляційну скаргу його адвоката М.Фейгіна на арешт та залишив постанову Лефортовського суду без зміни. У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його обвинувачення в шпигунстві – надуманими.

27 жовтня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Р.Сущенка на попереднє рішення Лефортовського районного суду м. Москви від 1 жовтня 2016 року про обрання підзахисному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА