17:53 11.10.2016

Порошенко і Рютте скоординували позиції щодо ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС

2 хв читати
Порошенко і Рютте скоординували позиції щодо ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої сторони скоординували позиції щодо угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом у контексті нідерландського референдуму.

"Співрозмовники скоординували позиції щодо ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті референдуму у Нідерландах. Прем'єр Нідерландів укотре запевнив, що його країна підтримує негайне надання українцям безвізового режиму і виступає за продовження санкцій проти Росії", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави у вівторок.

Раніше прес-секретар президента України Святослав Цеголко повідомив, що П.Порошенко домовився про зустріч із М.Рютте у Брюсселі в жовтні.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% голландців, які прийшли на дільниці. Явка становила 32% за необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язальними для уряду.

М.Рютте 23 вересня 2016 р. заявив, що уряд країни найімовірніше не ратифікує угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною з огляду на результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору. "Я думаю, що в кінцевому підсумку ми не ратифікуємо (угоду - ІФ)", - сказав М.Рютте, виступаючи в парламенті.

З огляду на те, що, відповідно до норм ЄС, перш ніж набути чинності, угода має бути ратифікована урядом кожної країни-члена союзу, М.Рютте висловив сподівання, що Україна зможе продовжити переговори з іншими 27 країнами ЄС.

Оглядачі зазначають, що Нідерланди мають вибір: або ратифікувати угоду про асоціацію, незважаючи на плебісцит, або домовитися з іншими країнами ЄС про те, що угода або деякі її частини не поширюватимуться на Нідерланди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА