10:32 05.10.2016

Україна може ввести санкції проти організаторів виборів до Держдуми РФ в Криму

2 хв читати
Україна може ввести санкції проти організаторів виборів до Держдуми РФ в Криму

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб має намір ініціювати введення Україною санкцій проти організаторів виборів до Державної думи Росії в Криму.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб ініціюватиме запровадження Україною персональних санкцій стосовно осіб, які брали участь у процесах підготовки, організації та проведення незаконних виборів до Державної думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно з ним, нині проводиться підготовча робота та збір інформації для винесення цього питання на розгляд Кабінету Міністрів.

"Наразі встановлено 33 особи та більше десятка організацій та політичних партій, причетних до порушення українського законодавства. Загалом, санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб", - йдеться в повідомленні.

Раніше міністерство закликало громадян України, які перебувають на окупованій території півострова, відмовитися від участі в процесах організації, проведення та безпосередньо голосування на незаконних виборах до Держдуми РФ. Адже такі дії є порушенням українського та міжнародного законодавства.

Також раніше прокуратурою Автономної Республіки Крим було внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст.111 Кримінального кодексу України, стосовно громадян, які, за даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації, були обрані до складу депутатів Державної думи РФ під час незаконних виборів на території анексованого Криму.

"Зокрема, йдеться про громадян Бельбека Р.І., Шеремета М.С. та Поклонську Н.В., обраних за списками партії "Единая Россия", та громадян Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Белика Д.А. та Козенка А.Д. - обраних в одномандатних округах. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 15 років", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА