13:41 26.09.2016

"Наш край" вимагає від Кабміну скасувати рішення про зняття держрегулювання цін на продукти

1 хв читати
"Наш край" вимагає від Кабміну скасувати рішення про зняття держрегулювання цін на продукти

Партія "Наш край" вимагає від Кабінету Міністрів України скасувати своє рішення про відмову контролювати ціни на продукти, заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

О.Мазурчак, коментуючи введення Кабміном з 1 жовтня пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування, заявив, що це рішення уряду слід негайно відмінити, адже це насамперед ударить по пенсіонерах, одиноких матерях та дітях.

"Виробники та продавці скористаються такою ініціативою та вкотре піднімуть ціни, тому суспільство очікують нові, захмарні цінники на хліб, крупи, яйця, ковбасні вироби, борошно", - наводить слова О.Мазурчака прес-служба партії.

Співголова "Нашого краю" переконаний, що подібними діями уряд намагається зняти з себе відповідальність за погіршення економічної ситуації в країні, тому вкотре намагається вирішити свої проблеми за рахунок людей. "Наразі така ініціатива Кабміну викликає не лише нерозуміння, але навіть подив, оскільки до списку "нерегульованих продуктів" внесено навіть дитяче харчування та суміші для штучного вигодовування дітей", - додав він.

За його словами, Кабмін спочатку має розробити механізм дієвого захисту соціально вразливих верств населення, а лише тоді експериментувати з вільними цінами на продукти.

"Подібні дерегуляційні експерименти можна здійснювати лише після остаточної впевненості в тому, що законні права найбільш незахищених верств населення - пенсіонерів, одиноких матерів, дітей з неповних сімей - не будуть порушені", - резюмував О.Мазурчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА