14:59 18.08.2016

Київ категорично проти виборів до Держдуми РФ на території Криму та Севастополя

2 хв читати
Київ категорично проти виборів до Держдуми РФ на території Криму та Севастополя

Українська сторона виступає категорично проти спрямування на окуповану територію АР Крим і в Севастополь місії спостерігачів від СНД на виборах до Держдуми РФ, Міністерство закордонних справ України направило до Виконавчого комітету СНД відповідну ноту.

"Виконкому СНД офіційно висловлена позиція української сторони з приводу намірів Росії поширити їх проведення (виборів до Держдуми - ІФ) на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополь (...) Такі дії Російської Федерації вкотре демонструють зневажання нею державного суверенітету України, норм і принципів міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС України.

Зокрема, йдеться про нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією Генасамблеї ООН "Територіальна цілісність України", Гельсінським заключним актом 1975 року народження, Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про непоширення ядерної зброї 1994 року, зобов'язаннями за Договором про дружбу, співпрацею і партнерством між Україною і Російською Федерацією 1997 року і Угодою про створення СНД від 1991 року.

"Результати цих псевдовиборах будуть незначними і такими, які не створять жодних правових наслідків, а також не будуть визнані ані Україною, ані міжнародною спільнотою і поставлять під сумнів їх легітимність", - заявили в МЗС.

Українська сторона також виступає категорично проти спрямування спостерігачів місії на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополь. "Будь-яка участь у так званому спостереженні за виборчим фарсом буде розглядатися як недружній крок, а відвідування АР Крим та Севастополя в порушення встановленого законодавством України "Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" зумовить відповідні наслідки та відповідальність", - заявили у відомстві.

МЗС України направило на адресу Виконавчого комітету СНД ноту аналогічного змісту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА