11:02 30.06.2016

"Укррослізинг" пропонує Київському метрополітену мирову угоду в позові за 100 вагонів метро

3 хв читати
"Укррослізинг" пропонує Київському метрополітену мирову угоду в позові за 100 вагонів метро

ТОВ "Укррослізинг" пропонує КП "Київський метрополітен" укласти мирову угоду в рамках господарського позову про стягнення з метрополітену понад 2 млрд грн заборгованості за лізинговими платежами за поставлені 100 вагонів, йдеться в поширеній копії листа "Укррослізинг".

"З огляду на інтереси киян, а також беручи до уваги фінансове становище комунального підприємства та можливості міського бюджету, лізингодавець "Укррослізинг" готовий піти на поступки, які максимально врахують інтереси всіх сторін, і пропонує укласти мирову угоду з КП" Київський метрополітен". Будуть сформовані і спрямовані пропозиції КП "Київський метрополітен" та міської влади Києва щодо відповідного дисконту для мирової угоди. На нашу думку, це оптимальний шлях вирішення юридичного конфлікту в правовій площині", - йдеться в листі за підписом представника компанії С.Князєва.

Згідно з копією листа, про готовність до укладення мирової угоди "Укррослізинг" вже повідомив міському голові Віталію Кличку.

У компанії зазначають, що намір врегулювати ситуацію продиктовано громадським резонансом навколо позову.

"Витребування у метрополітену 100 од. вагонів метрополітену може поставити під загрозу транспортне сполучення міста, однак ми прагнемо уникнути цих критичних наслідків", - стверджується в листі.

При цьому зазначено, що виникнення заборгованості в розмірі понад 2 млрд грн є сукупним результатом неналежного виконання столичним метрополітеном договірних відносин зі сплати лізингових платежів, з одного боку, і негативних економічних процесів, зокрема зміни курсу долара до гривні, з іншого.

"Заборгованість значна і продовжує рости, оскільки з 100 вагонів термін сплати лізингових платежів закінчився тільки за 86 од., а за 14 - закінчиться в 2017-2018 рр. Тому за 14 вагонів лізингові платежі будуть продовжувати нараховуватися, а заборгованість - рости", - зазначено в копії листа.

"Укррослізинг" зазначає, що працює в законодавчому полі України і заплатив в бюджет майже 8,3 млн грн податків у зв'язку з обслуговуванням договору.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати додаткову інформацію та роз'яснення ситуації, оскільки за вказаними реквізитами для зв'язку ніхто не відповідає.

Як повідомлялося, в липні 2009 року "Укррослізинг" виграв тендер на постачання Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр.

Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (зокрема вартість вагонів - 800 млн грн). У серпні того ж року Мінекономіки України визнало підсумки тендера недійсними через невідповідність пропозицій учасників тендерної документації.

Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року одержав 100 вагонів, зокрема 25 од. виробництва Крюківського вагонзаводу (Кременчук), 33 од. виробництва "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш" (обидва - РФ).

Господарський суд Києва 13 травня 2016 року під час заходів забезпечення позову "Укррослізинг" наклав арешт на спірні вагони, але апеляційна інстанція скасувала цей захід.

Тимчасова контрольна комісія з питань перевірки заборгованості метрополітену запропонувала Київській міськдержадміністрації розглядати "Укррослізинг" виключно як підконтрольну російському Зовнішекономбанку і рекомендувала В.Кличку невідкладно ініціювати застосування санкцій щодо цієї компанії відповідно до закону "Про санкції".

Згідно з даними Держреєстру юридичних і фізосіб-підприємців, ТОВ "Укррослізинг" зі статутним капіталом 52,56 млн грн створено в листопаді 2008 року. 100% в ньому володіє кіпрська Ukrrosleasing Cyprus Limited.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА