10:07 01.06.2016

Семерак пропонує перевірити стан усіх звалищ

2 хв читати
Семерак пропонує перевірити стан усіх звалищ

Міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак звернувся до уряду з пропозицією дати доручення низці відповідальних відомств перевірити сміттєві звалища, щоб запобігти подіям, аналогічним трагедії на звалищі в Грибовичах поблизу Львова.

"Спільно з ЄБРР ми вже розпочали цю роботу (розробку правил поводження з твердими побутовими відходами - ІФ) в Мінприроди. До кінця року плануємо вийти на два документи - стратегію та національний план поводження з відходами. Але, звичайно, зараз проблему Грибовичів це не вирішить. Поки що неможливо навіть оцінити масштаби екологічних збитків", - повідомив О.Семерак на своїй сторінці у Facebook у вівторок увечері.

Міністр також зазначив, що на сьогодні "ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості звалищ на території країни", і необхідно сформувати перелік перевантажених звалищ, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства.

За словами О.Семерака, щодо грибовицького звалища поблизу Львова інспекція вже мала кілька судових спорів із комунальним підприємством, що відповідає за звалище. "І доки тривали розгляди, роками звозилося сміття, зокрема і не зовсім побутові відходи", - наголосив глава відомства.

Як повідомлялося, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі поблизу Львова стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося чотири людини. Наразі знайдено тіла трьох осіб.

Можливою причиною зсуву називають пожежу, що спалахнула на звалищі кількома днями раніше. Загиблі є пожежними рятувальниками, що брали участь у ліквідації пожежі. Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з порушенням безпеки під час робіт на небезпечних об'єктах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА