19:52 07.04.2016

Мер Одеси Труханов спростовує наявність у нього російського громадянства

2 хв читати
Мер Одеси Труханов спростовує наявність у нього російського громадянства

Питання про наявність у мера Одеси Геннадія Труханова громадянства Російської Федерації направлено до Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області, сам Г.Труханов наявність у нього російського паспорта заперечує.

Як повідомляє Управління Служби безпеки України в Одеській області в четвер, заяву заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Олександра Боровика, що надійшла 6 квітня, про причетність Г.Труханова до протиправної діяльності, а також наявність у нього та деяких депутатів Одеської міськради подвійного громадянства, було опрацьовано у рамках компетенції. "Служба розпочала відповідні перевірочні заходи. Було опитано Г.Труханова, який заперечив наявність у нього російського паспорта", - повідомляється на сторінці облуправління СБУ в соцмережі Facebook.

При цьому в спецслужбі зазначають, що в заяві О.Боровика відсутні питання, що належать до їх компетенції, тому відповідно до закону "Про звернення громадян" її було скеровано за належністю до обласних управлінь Державної міграційної служби, Національної поліції та Державної фіскальної служби України.

"Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, є Державна міграційна служба України. Саме вона відповідно до ст. 24 закону України "Про громадянство" здійснює регулятивні відносини між державою та громадянином щодо набуття українського громадянства, визначає підстави для його припинення. Частина заяви, що містить звинувачення у зв'язках з організованою злочинністю та наявність офшорних рахунків, передана до поліції та фіскалів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, заступник голови Одеської облдержадміністрації О.Боровик у понеділок оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook дані, згідно з якими громадянами РФ є 29 депутатів Одеської міськради.

Того самого дня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив дані, згідно з яким Г.Труханов має російський паспорт і є засновником 20 зареєстрованих на Британських Віргінських островах компаній, що контролюють будівельну бізнес-групу "РОСТ" в Україні. При цьому в реєстраційних документах віргінських компаній Г.Труханов зазначений як громадянин РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА