15:46 15.03.2016

У ВР зареєстровано проект закону про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня

2 хв читати
У ВР зареєстровано проект закону про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня

У Верховній Раді України за ініціативи об'єднання "Самопоміч" зареєстровано проект закону про призначення виборів до районних рад міста Києва, повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні ми реєструємо проект закону, який пропонує: якщо ЦВК не призначає вибори в київські районні ради, якщо їх блокує суд, то їх має дозволити Верховна Рада. Ви пам'ятаєте, що вже один раз парламент врятував ситуацію в Кривому Розі. Зараз ми пропонуємо таким чином дозволити вибори в Києві", - заявив народний депутат від фракції "Самопоміч", глава комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Згідно з повідомленням, вибори пропонують призначити на 29 травня.

Як повідомлялося, 23 липня 2015 року Київрада ухвалила рішення про відновлення 10 районних рад, які були скасовані нею в 2010 році, і проведення виборів у них 27 березня 2016 року.

25 грудня 2015 року ЦВК оголосила про старт 6 лютого 2016 року виборчого процесу виборів депутатів районних в Києві рад, які мають відбутися 27 березня.

27 січня 2016 року Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання громадської організації "Громадський контроль "Наждак" і зупинив дію постанови ЦВК про початок виборчого процесу депутатів райрад Києва.

4 лютого голова ЦВК Михайло Охендовський заявив журналістам, що комісія не бачить перешкод для початку виборів до райрад Києва, і чекатиме рішень судів з цього питання.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва роз'яснив, що ЦВК повинна утриматися від дій, які пов'язані "з початком виборчого процесу, підготовкою і проведенням виборів депутатів районних в місті Києві рад 27 березня 2016 року", зокрема від формування відповідних тервиборчкомів у встановлений законом термін до 7 лютого. У прес-службі ЦВК вказали, що зобов'язані виконати це рішення суду.

17 лютого Київський апеляційний адміністративний суд переніс на невизначений термін розгляд апеляції ЦВК і низки політичних партій на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким був призупинений процес виборів до райрад столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА