11:11 22.02.2016

У ВР зареєстровано президентський проект постанови про згоду на звільнення генпрокурора Шокіна

2 хв читати
У ВР зареєстровано президентський проект постанови про згоду на звільнення генпрокурора Шокіна

Проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України генерального прокурора України Віктора Шокіна в понеділок зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Відповідний проект постанови (№4122) від 22 лютого з'явився на сайті парламенту, текст відсутній.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 19 лютого вніс до Верховної Ради подання на звільнення В.Шокіна з посади генпрокурора України.

"Президент Петро Порошенко вніс пропозицію про надання згоди Верховної Ради України про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України. Відповідно до пункту 25 частини першої статті 85, пунктом 11 частин першої статті 106 і частини першої статті 122 Конституції України", - повідомляла прес-служба глави держави.

Оприлюднити це подання на пленарному засіданні Верховної Ради уповноважений представник президента в парламенті Степан Кубів.

16 лютого П.Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив В.Шокіна подати у відставку.

Того ж дня народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм повідомив, що В.Шокін написав заяву про звільнення його з посади генерального прокурора України, проте підтвердження цієї інформації від офіційних осіб на той момент не було.

Пізніше, із слів начальника Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергія Горбатюка, стало відомо, що генпрокурор у відпустці.

19 лютого прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко повідомив, що заява В.Шокіна про звільнення з поста генпрокурора надійшла до Адміністрації президента: "Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про звільнення. Вона сьогодні надійшла до Адміністрації президента".

В.Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згоди парламенту. Водночас парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокуророві, що має наслідок - його відставку з посади.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, наступне пленарне засідання відкриється 15 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА