16:11 08.02.2016

ВККСУ потрібно оголосити конкурс на посади суддів Верховного Cуду

2 хв читати
ВККСУ потрібно оголосити конкурс на посади суддів Верховного Cуду

Верховний Cуд України очікує від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) оголошення конкурсу на добір суддів Верховного Cуду - з визначених законом 48 суддів у Верховному суді зараз здійснюють правосуддя 36 суддів, зазначає голова суду Ярослав Романюк.

"Згідно з законом про судоустрій і статус суддів визначено штатну кількість суддів Верховного Суду – 48 осіб. На сьогоднішній день у трудових відносинах із Верховним Судом перебуває 39 суддів", - сказав Я. Романюк на прес-конференції в понеділок у Києві.

Водночас, він повідомив, що 8 січня підписав наказ про звільнення судді Верховного Суду Віктора Кривенка, який призначений на посаду судді Конституційного Суду України.

"З 39 суддів, які перебувають у трудових відносинах із Верховним Судом, двоє – (Юрій – ІФ) Титов і (Микола – ІФ) Гусак - перебувають у відрядженні, оскільки перший працює у Вищій кваліфікаційній комісії, а другий - у Вищій раді юстиції і позбавлені права брати участь у здійсненні правосуддя. Суддя (Василь – ІФ) Онопенка поки ще не звільнений, у нас ще немає постанови Верховної Ради з мокрою печаткою, але, так як йому виповнилося 65 років, а це критичний вік для судді Верховного суду, після якого суддя не має права брати участі у правосудді, то він і не здійснює правосуддя",- розповів голова Верховного Ссуду.

Тобто, як пояснив Я. Романюк, фактично з 39 осіб "36 суддів на сьогоднішній день мають право здійснювати правосуддя".

Окрім цього, додав голова суду, до кінця 2016 року ще двом суддям Верховного суду виповниться 65 років. "Тобто, наші лави ще більше порідшають, і ми з нетерпінням чекаємо, що Вища кваліфікаційна комісія оголосить конкурс і публічно, прозоро, на конкурсних засадах відбуватиметься підбір претендентів на посади суддів Верховного Суду",- сказав голова суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА