18:54 02.02.2016

Гройсман і представники німецького бундестагу обговорили продовження санкцій проти Росії у зв'язку з агресією та анексією Криму

2 хв читати
Гройсман і представники німецького бундестагу обговорили продовження санкцій проти Росії у зв'язку з агресією та анексією Криму

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з делегацією комітету бундестагу у справах Євросоюзу обговорив ситуацію навколо виконання Мінських домовленостей і продовження санкцій проти Російської Федерації через військову агресію на сході України та анексію Криму.

Як повідомила у вівторок прес-служба спікера українського парламенту, В.Гройсман подякував Німеччині за системну підтримку України та позицію депутатів бундестагу в продовженні санкцій проти Російської Федерації.

Голова Верховної Ради наголосив, що Україна вітає зроблену напередодні заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо продовження санкцій проти Російської Федерації, та відзначив доцільність такої позиції через продовження військової агресії на Донбасі.

"Ми не бачимо реальних кроків Російської Федерації щодо врегулювання ситуації на сході України", - заявив В.Гройсман. Він зазначив: "Про зняття санкцій можемо говорити лише тоді, коли Російська Федерація приборкає свої злодійські наміри і перестане бути агресором".

Спікер українського парламенту зазначив, що "роль Німеччини є абсолютно консолідуючою" в цьому процесі, і запевнив у відданості України Мінським домовленостям та поінформував про дії України щодо їх виконання.

У свою чергу голова комітету бундестагу Німеччини у справах ЄС Гюнтер Кріхбаум запевнив, що переважна більшість членів німецького парламенту одностайно переконана в неможливості скасування санкцій проти Російської Федерації, доки не будуть виконані Мінські домовленості, зокрема в контексті сталого дотримання режиму тиші на Донбасі. Він також наголосив, що світ має пам'ятати про здійснену "всупереч усім нормам права" анексію Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА