12:21 29.01.2016

Робгрупа з підготовки програми до коаліційної угоди вперше збереться о 13:00 у п'ятницю

2 хв читати
Робгрупа з підготовки програми до коаліційної угоди вперше збереться о 13:00 у п'ятницю

Перше засідання робочої групи Верховної Ради з підготовки програми до коаліційної угоди відбудеться в п'ятницю, 29 січня, о 13:00, повідомив лідер парламентської фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Народний фронт", депутатські фракції коаліції мали визначитися зі своїми представниками в цій робочій групі. "Додаток буде зобов'язувальним документом із чітким графіком виконання та послідовністю кроків. Він буде обов'язковим і для голів фракцій, і для народних депутатів, для комітетів Верховної Ради, і, зокрема, для міністрів коаліційного уряду", - зазначив М. Бурбак на брифінгу у Верховній Раді в п'ятницю.

За словами лідера фракції, робгрупа має напрацювати також механізм оперативного та ефективного розгляду урядових законопроектів, що Кабмін вже вніс або ще вноситиме.

Він також зазначив, що тема проведення конституційного референдуму остаточна і дискусії не підлягає. "Українці мають виключне право визначати, якою має бути нова українська Конституція в новій європейській Україні. Це записано в ст. 5 чинної Конституції. Це має бути новий суспільний договір між громадянами і владою, яку вони обрали: про розподіл прав і відповідальності всередині влади; про взаємини між центром і регіонами; принципи створення нового чесного і справедливого суду; а головне - про чітку геополітичну мету бути членом ЄС і НАТО", - зазначив М. Бурбак.

У свою чергу, перший заступник голови комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник зауважив, що "коаліція і зобов'язання в межах коаліції визначалися як взаємні зобов'язання між урядом і парламентською більшістю".

"Уряд і є цією парламентською більшістю. Коли ми ініціюємо укладення цього додатка до коаліційної угоди, ми саме це і маємо на увазі: уряд і парламентську більшість - це одне і теж. Наші зобов'язання є взаємними, і ми маємо підтримувати діяльність уряду максимально тривалий час у рамках цієї Верховної Ради для того, щоб забезпечити стабільність України", - пояснив він.

"Ми цього доможемося. Це наша принципова позиція", - наголосив П. Пинзеник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА