11:28 25.11.2015

Україна порушить у ПАРЄ питання про вбивства та зґвалтування жінок у підтримуваних РФ "ДНР"/"ЛНР" та їх дискримінацію в окупованому Криму

2 хв читати
Україна порушить у ПАРЄ питання про вбивства та зґвалтування жінок у підтримуваних РФ "ДНР"/"ЛНР" та їх дискримінацію в окупованому Криму

Українська делегація на засіданні Ради Європи порушуватиме питання про вбивства жінок, зґвалтування та злочини на гендерному ґрунті на території "ДНР"/"ЛНР" і тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму, ґрунтуючись на рішенні Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок (CEDAW).

"Комітет відзначає, що Російська Федерація є стороною Мінських мирних домовленостей та протоколу до першої Мінської угоди щодо припинення вогню між Україною та самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР". Комітет взяв до уваги роз’яснення, представлені державою-учасницею під час діалогу, разом із цим, комітет залишається стурбованим", - наводить текст рішення CEDAW народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

За словами В.Ар’єва, Комітет ООН висловив стурбованість повідомленнями щодо випадків сексуального насильства та насильства за гендерною ознакою, включаючи зґвалтування та вбивства, тортури і жорстоке поводження з жінками, скоєні озброєними угрупованнями в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Голова делегації України в ПАРЄ зазначає, що CEDAW стурбований і повідомленнями про факти насильства та дискримінації щодо жінок, а також твердженнями щодо репресій проти захисників прав жінок на території Автономної Республіки Крим, яка де-факто перебуває під владою РФ".

Крім того, комітет заклопотаний "посиленням вже існуючих важких умов життя жінок, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб та біженців, а також проблемою захисту постраждалого населення в зонах конфліктів в Абхазії, Грузії та регіоні Цхінвалі/Південна Осетія, Грузія".

В.Ар’єв наголосив на важливості цього рішення комітету та зазначив, що делегація України порушить це питання в Раді Європи та зверне на цю проблему увагу генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА