12:59 19.11.2015

Кабмін України та ЄК підписали договір про приєднання України до програми ЄС "Креативна Європа"

2 хв читати
Кабмін України та ЄК підписали договір про приєднання України до програми ЄС "Креативна Європа"

Між урядом України та Європейською Комісією підписано угоду про участь України у програмі ЄС "Креативна Європа", орієнтовний обсяг фінансування якої з бюджету Європейського Союзу - 1 млрд 460 млн євро.

"Україна приєднується до програми ЄС "Креативна Європа". Ми йшли до цієї мети і доклали для цього зусиль. За допомогою і за сприяння наших європейських партнерів сьогодні досягли результату", - сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр культури України В'ячеслав Кириленко, який підписав документ від імені уряду України.

Від імені Європейської Комісії угоду підписав європейський комісар з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачич.

Програма ЄС "Креативна Європа" є одним з найбільших проектів Європейської Комісії культурно-гуманітарного напряму та представляє великі фінансові можливості для розвитку культурного та креативного секторів в країнах-членах ЄС та країнах-учасницях "Східного партнерства".

Орієнтовний обсяг фінансування програми з державного бюджету Європейського Союзу - 1 млрд 460 млн євро, програма розрахована на 2014-2020 рр.

Програма складається з двох підпрограм: культура і ЗМІ.

Метою програми є збереження, розвиток і підтримка європейського культурного і мовного різноманіття, європейської культурної спадщини, а також посилення конкурентоспроможність культурного та креативного секторів європейської економіки.

Після імплементації угоди Верховною Радою, починаючи вже з 2016 року, українські культурні діячі та інститути матимуть доступ до спектру заходів, що фінансуються програмою, як некомерційного (навчання, обмін досвідом, спільні заходи, підтримка інституційного розвитку), так і комерційного характеру (дистриб'юторські мережі, фінансування малих і середніх підприємств в культурній та креативної сферах).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА