13:56 09.11.2015

У ЄС констатують певні результати у виконанні Мінських угод - Могеріні

2 хв читати
У ЄС констатують певні результати у виконанні Мінських угод - Могеріні

Верховний комісар Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федерика Могеріні констатує певний прогрес у виконанні Мінських угод зокрема у відведенні озброєнь і дотримання режиму припинення вогню.

"Зустрічі з президентом Порошенком завжди дуже продуктивні. Зараз для нас важливо з'ясувати, куди ми рухаємося в питанні реалізації Мінських угод. Ми обмінялися думками з приводу реалізації положень цієї угоди, і констатували, що досягли певних результатів, зокрема в підтримці режиму припинення вогню і відведення озброєнь", - сказала вона на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції після закінчення зустрічі в понеділок у Києві.

Ф. Могеріні наголосила на необхідності забезпечення послідовності у виконанні Мінських угод паралельно з роботою спостерігачів СМН ОБСЄ.

"Кілька днів тому була важлива зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки, діалог триває для повної реалізації усіх положень Мінських угод усіма сторонами", - заявила єврокомісар.

За її твердженням, увага ЄС до того, що відбувається як на південних, так і на східних кордонах України, зростає, Європа твердо стоїть на позиції підтримки офіційного Києва.

"Напруга на сході України не має перекинутися на південь. Але, як сусід України, Євросоюз вітає вас за ваші зусилля і запевняє, що ми залишаємося єдині у позиції підтримки і в тій роботі, яку ми проводимо, - як в питанні анексії Криму, так і процесу реформ у вашій країні", - заявила Ф.Могеріні.

Крім того, вона також повідомила, що серед питань, які обговорювалися на зустрічі з П. Порошенком було питання місцевих виборів, "і що потрібно зробити, щоб ці вибори ще провести на Сході України і забезпечити доступ спостерігачів ОБСЄ і спостережних місій для проведення моніторингу на тих територіях, де цієї можливості поки що немає".

"Нам необхідно досягти практичних і конкретних кроків, які були б видимі на цьому шляху", - заявила Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА