15:57 30.10.2015

Другий тур виборів мера Павлограда відбудеться, і ЦВК докладе всіх зусиль, щоб вибори там 15 листопада відбулися - Охендовський

3 хв читати
Другий тур виборів мера Павлограда відбудеться, і ЦВК докладе всіх зусиль, щоб вибори там 15 листопада відбулися - Охендовський

Центральна виборча комісія не чинитиме перешкод проведенню другого туру виборів міського голови Павлограда (Дніпропетровська обл.), заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Це повторне голосування, призначене місцевою територіальною комісією, неодмінно відбудеться. Ніхто не зможе скасувати рішення ТВК, ніхто не зможе перешкодити реалізації виборчих прав жителями міста під час повторного голосування міського голови. ЦВК, зі свого боку, докладе всіх зусиль для того, щоб вибори в Павлограді 15 листопада відбулися. Підстав постановити під сумнів повторне голосування на цей момент не існує ніяких", - сказав М.Охендовський на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Як повідомлялося, за попередніми даними, на виборах мера Павлограда представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина набрав 30%, кандидат від партії "УКРОП" Євген Терехов - більше ніж 20%

27 жовтня ЦВК прийняла роз'яснення, згідно з яким не виділятиме додаткових коштів на проведення другого туру виборів мера в Павлограді. Роз'яснення прийнято у зв'язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тис. виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тис. виборців, і, на думку ЦВК, у цьому місті не повинен проводитися другий тур виборів мера.

У свою чергу Комітет виборців України (КВУ) заявив, що ЦВК підміняє поняття "виборча система" і поняття "повторне голосування" і грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

Того самого дня партія "УКРОП" закликала президента країни використати всі наявні у нього, як у гаранта Конституції, важелі для того, щоб не допустити скасування другого туру. В середу партія "БПП "Солідарність" заявила, що готує судовий позов з опротестовування скасування другого туру виборів мера Павлограда. Окрім цього, під час засідання Кабміну в середу глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що міліція кваліфікує скасування другого туру виборів мера Павлограда як порушення виборчого права і закону про місцеві вибори та здійснює перевірку за цим фактом.

Президент України Петро Порошенко також висловив обурення ситуацією, що склалася навколо виборів мера Павлограда Дніпропетровської області, зокрема, рішенням про скасування другого туру волевиявлення. "Вважаю, що виборці, а не чиновники повинні визначати переможця перегонів. Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право жителів Павлограда", - заявив він у середу.

29 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною постанову Центральної виборчої комісії про роз'яснення застосування окремих положень закону про місцеві вибори під час встановлення результатів виборів міського голови Павлограда Дніпропетровської області та зобов'язав її скасувати.

Колегія суддів задовольнила повністю позов кандидата в мери Павлограда Євген Терехова до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування цієї постанови від 27 жовтня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА