15:08 07.10.2015

Україна як і раніше розраховує на рішення ЄС про запровадження безвізового режиму в 2016 році

2 хв читати
Україна як і раніше розраховує на рішення ЄС про запровадження безвізового режиму в 2016 році

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що українська сторона як і раніше розраховує на рішення Європейського Союзу про введення безвізового режиму з Україною в 2016 році.

"З нашого боку немає ніяких коригувань щодо можливих строків запровадження безвізового режиму. У нас є тимчасова прив'язка за звітом Єврокомісії – це до кінця нинішнього року. Тут ніяких змін немає, і, відповідно, ми розраховуємо на 2016 рік. І ми будемо робити все можливе, щоб цей період прийняття рішення Європейською Радою і Європарламентом був максимально коротким для того, щоб громадяни України могли подорожувати без віз вже на початку 2016 року, і для цього все робиться", - сказав директор департаменту ЄС МЗС України Всеволод Ченцов під час прес-конференції "Безвізовий четвер: чи розблокує Рада скасування віз для України?" в середу в Києві.

Він додав, що ухвалення рішення про введення безвізового режиму для України – це комплексний процес, що передбачає відповідну рекомендацію Єврокомісії, після чого – рішення Ради ЄС і Європарламенту. "Ми не хотіли б тут спекулювати, як швидко цей процес розвиватиметься в часі, ми сподіваємося, що затримок не буде", - сказав В. Ченцов.

За словами представника МЗС, Україна ще має ухвалити низку законопроектів у рамках виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, зокрема щодо міграційної політики та надання притулку та Кодекс законів про працю. "Буквально вчора відбулася нарада під головуванням прем'єр-міністра, близько 20 завдань було сформульовано для виконання органами державної влади та встановлені дуже жорсткі терміни – переважну більшість має бути виконано протягом жовтня", - сказав він.

У рамках виконання завдань на шляху до безвізового режиму, додав В. Ченцов, найближчим часом буде підписано угоду з Євроюстом та угоду про операційне співробітництво з Європолом. "Таким чином, у нас є зараз можливість у процесі підготовки звіту Єврокомісії надавати додаткову інформацію, і щойно законопроекти будуть прийняті, ми цю інформацію надамо, і вона буде врахована", - додав представник МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА