14:27 06.10.2015

Київ сумнівається в здатності Москви відіграти конструктивну роль у процесі врегулювання" сирійського конфлікту

1 хв читати
Київ сумнівається в здатності Москви відіграти конструктивну роль у процесі врегулювання" сирійського конфлікту

Міністерство закордонних справ України сумнівається в здатності Росії зіграти конструктивну роль у процесі врегулювання конфлікту у Сирії.

"Атаки російських Військово-космічних сил, які призвели до жертв серед мирного населення і не завдали значної шкоди "ІГІЛ", породжують глибокі сумніви в здатності Росії відіграти конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання", - йдеться в заяві МЗС України щодо Сирії, яку оприлюднила прес-служба відомства.

У Києві зазначають, що "прикриваючись гаслом боротьби з міжнародним тероризмом, Кремль послідовно реалізує політику створення зон нестабільності і підтримки антидемократичних режимів".

"На тлі військової агресії РФ проти України, що супроводжується прямою підтримкою та фінансуванням тероризму на Донбасі, проголошення Москвою курсу на посилення боротьби з тероризмом в Сирії є особливо цинічним. Солідаризуючись з міжнародним співтовариством щодо необхідності ліквідації "ІГІЛ" як загрози глобального масштабу, вважаємо, що досягнення стійкого миру і стабільності в Сирії можливе лише за одночасної нейтралізації радикально налаштованих ісламістських угруповань і відсторонення від влади нинішнього режиму в Дамаску", - зазначається в заяві українського МЗС.

Українське зовнішньополітичне відомство повідомляє, що кінцевою метою політичного процесу в Сирії має бути створення уряду національної єдності, відновлення суверенітету і територіальної цілісності Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА