12:02 11.06.2015

Україна, Німеччина та Франція єдиним "фронтом" переконували РФ у необхідності виконувати Мінські угоди в Парижі

2 хв читати
Україна, Німеччина та Франція єдиним "фронтом" переконували РФ у необхідності виконувати Мінські угоди в Парижі

Вибори на Донбасі мають відбутися обов'язково під егідою і відповідно до стандартів ОБСЄ, заявили Росії учасники зустрічі в "нормандському" форматі в середу в Парижі, розповів агентству "Інтерфакс-Україна" посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

За його словами, зустріч у Парижі в "нормандському" форматі відбулася традиційно інтенсивно і була корисною. "Україна, Німеччина і Франція шукали варіантів, як забезпечити виконання Росією мінських домовленостей", - повідомив Д.Кулеба.

Дипломат визначив три ключові позиції, які представник України на переговорах озвучив спільно із західними партнерами.

"По-перше, ми чітко заявили, що, як і узгодили лідери Нормандської четвірки в Мінську, місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей мають відбутися під спостереженням Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. Присутність ОБСЄ у виборчому процесі слід забазпечити негайно. Проведення цих виборів під егідою і за стандартами ОБСЄ допоможе розв'язати "мінський вузол". Поки ж ми не бачимо бажання Росії виконувати це зобов'язання. Свідченням цього, зокрема, є недопущення місії БДІПЛ на територію згаданих окремих районів. На спроби російських колег відвернути увагу від цього принципового зобов'язання ніхто з наших партнерів не купується", - розповів Д.Кулеба.

Також, представники трьох держав наполягли перед Росією на збереженні формату Тристоронньої контактної групи. "Спроба розгорнути дискусію з приводу її розширення за рахунок включення представників "ДНР" і "ЛНР" неприйнятна. Ця позиція настільки принципова, що, думаю, росіяни відчули "дипломатичне залізо" в голосі, коли їм її озвучували", - розповів дипломат.

Крім того, на тлі грубої атаки на Мар’їнку представникові РФ наголосили на необхідності вжиття вичерпних заходів для того, щоб запрацювало повне припинення вогню з боку терористів і російських військ, які їх підтримують.

"Ні для кого не секрет, що причина погіршення ситуації безпеки в зоні АТО - це саме дії терористів "ДНР" і "ЛНР" і російських військових. Обстріл і напади з їхнього боку мають бути припинені", - сказав Д.Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА