14:28 21.05.2015

ВР має намір удосконалити процедуру виявлення і фіксації порушень ПДД

2 хв читати
ВР має намір удосконалити процедуру виявлення і фіксації порушень ПДД

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері гарантування безпеки дорожнього руху (№2562).

За прийняття законопроекту за основу в четвер проголосувало 247 народних депутатів.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, представляючи законодавчу ініціативу в парламенті, зазначив, що її метою є удосконалення відносин у сфері гарантування безпеки дорожнього руху і наближення до європейських стандартів у цій сфері, а також залучення корупційної складової у разі виявлення і фіксації правопорушень та під час оформлення відповідних адміністративних протоколів.

"Це нові інструменти для нової якості роботи вперше повністю реформованої структури, яка, я сподіваюся, буде вами підтримана і розпочне роботу влітку цього року", - сказав міністр.

Він розповів, що основними новелами законопроекту є скорочення часу заповнення адміністративних протоколів під час фіксації правопорушень, для підвищення ефективності роботи міліції та мінімізації ризиків корупції вводиться електронний протокол, що також є інструментом моніторингу сумлінності роботи поліцейських.

За словами А.Авакова, для мінімізації корупційних ризиків пропонується відмовитися від так званої "вилки штрафів" і ввести фіксований штраф.

"Ми пропонуємо сьогодні узяти мінімальний розмір штрафу. Мета - не грабувати і карати громадян, а формувати відносини держави з громадянами", - додав глава МВС.

У свою чергу, заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе зазначила, що законопроект передбачає зміну термінів оплати штрафів. Тому, хто скоїв правопорушення, дається 30 днів на оплату штрафу, якщо ж впродовж цього терміну він не буде сплачений, таку людину позбавляють водійських прав. "Після оплати як штрафу, так і пені права одразу буде повернуто", - зазначила вона.

Заступник міністра наголосила, що штраф виписуватимуть не на водія транспортного засобу, а на його власника.

Водночас народні депутати прийняли рішення, що у разі доопрацювання законопроекту до другого читання буде враховано деякі положення альтернативного проекту закону №2562-1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА