20:53 12.05.2015

Нардепів Клюєва та Мельничука підозрюють у вчиненні низки злочинів, Шокін вніс до ВР подання про зняття з них недоторканності

2 хв читати

Генеральна прокуратура підозрює нардепів Сергія Клюєва (фракція "Опозиційний блок") і нардепа, екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука в скоєнні низки кримінальних злочинів. У зв'язку з цим генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття із зазначених парламентарів недоторканності та подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

"Направлено два подання для розгляду щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Клюєва Сергія Петровича, якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство - ІФ) та ч. 5 ст. 191. Також направлено подання для розгляду щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Мельничука Сергія Петровича", - сказав В.Шокін на брифінгу в Києві у вівторок увечері.

Він зазначив, що немає часу перераховувати всі статті КК України, за якими обвинувачують С.Мельничука. Водночас, за його словами, основна стаття, яку інкримінують екс-комбату "Айдару", - це створення злочинної організації.

Говорячи про підозру у вчиненні злочинів С.Клюєвим, генпрокурор зазначив: "Клюєва звинувачують у шахрайстві - разом зі своїм братом Андрієм вони шахрайським шляхом заволоділи фінансовими коштами, а також заволоділи майном підприємств і приватних осіб".

Водночас він наголосив, що про арешт С.Клюєва наразі не йдеться. "Поки що ні", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи буде прокуратура наполягати на його арешті.

В.Шокін заявив, що статті, за якими обвинувачують парламентарів, передбачають покарання для С.Клюєва - понад десять років в'язниці, а для С.Мельничука - "аж до довічного".

Генпрокурор зауважив, що йому невідомо про місцезнаходження парламентарів.

В.Шокін також із жалем заявив, що "це не останнє подання (про зняття недоторканності - ІФ) стосовно народних депутатів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА