14:37 29.04.2015

Кабмін пропонує запровадити держгарантії для накопичувальних пенсій

2 хв читати
Кабмін пропонує запровадити держгарантії для накопичувальних пенсій

Кабінет Міністрів пропонує в новому законопроекті про пенсійну реформу запровадити державні гарантії для накопичувальних пенсій, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Наш законопроект передбачає гарантії держави щодо накопичувальної системи, тобто кожен, хто виплачує додатковий внесок і накопичує собі гроші на старість, отримає 100-відсоткову державну гарантію. Ці кошти не лише будуть збережені, а й будуть примножені, тому що стануть ще одним чинником розвитку української економіки та вкладатимуться безпосередньо в українську економіку, створення нових робочих місць", - сказав він на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Прем'єр зауважив, що на сьогоднішньому засіданні Кабміну необхідно схвалити проект про пенсійну реформу та передати його до Верховної Ради на розгляд.

Міністр соціальної політики Павло Розенко представив цей законопроект на засіданні Кабміну. Він пояснив, що пенсійна система складатиметься з трьох частин: солідарної, накопичувальної та недержавної.

Законопроект передбачає скасування спеціальних пенсій народним депутатам, прокурорам та іншим чиновникам - їм пенсію нараховуватимуть на загальних підставах.

"Ми припиняємо практику поділу українців на сорти", - сказав П.Розенко, додавши, що цю норму пропонується запровадити з 1 січня 2016 р.

П.Розенко зазначив, що накопичувальну пенсію пропонується запустити з 1 січня 2017 р. Вона буде обов'язковою для громадян до 35 років, із 35 до 55 років - добровільною. Відсоток внеску з накопичувальної пенсії зростатиме з 2% у 2017 році - до 7% у 2022 році.

Крім того, гроші накопичувальної пенсійної системи планується інвестувати в економіку, як це відбувається, зокрема, в європейських країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА