13:36 10.04.2015

Радянські топоніми не є пропагандою комуністичного режиму, їх перейменування залишається у віданні місцевих органів влади - нардеп Сюмар

2 хв читати
Радянські топоніми не є пропагандою комуністичного режиму, їх перейменування залишається у віданні місцевих органів влади - нардеп Сюмар

Радянські назви населених пунктів і вулиць не є безпосередньою пропагандою комуністичного тоталітарного режиму, але перейменовувати їх рекомендується, заявляє заступник голови парламентської фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар.

"Насправді, треба перейменовувати міста. Це, звісно, повноваження місцевих громад, і це не можна трактувати як пропаганду безпосередньо. Але це рекомендація - змінити назву", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи відбудеться поголовне перейменування населених пунктів і вулиць після ухвалення закону про засудження нацистського і комуністичного тоталітарного режимів.

"І це правильно (перейменовувати - ІФ), якщо країна позбувається залишків радянського минулого, тоді як завдання Росії, яка розгорнула агресію, - повернути нам усю цю практику та свою історію", - пояснила В.Сюмар.

Депутат наголосила, що перейменування населених пунктів і вулиць належить до повноважень органів місцевого самоврядування.

Відповідаючи на запитання, чи можливе перейменування міста Дніпропетровська та вулиці Щорса в Києві в результаті ухвалення закону, В.Сюмар висловила думку: "Я думаю, що це не так".

Як повідомлялося, Верховна Рада України 9 квітня ухвалила внесений Кабміном закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду та символіку. Однією з позицій закону є визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки та пропаганди.

Закон передбачає внесення змін до 14 чинних законів, зокрема до Кримінального та Адміністративного кодексів, у частині запровадження санкцій за невиконання або порушення норм цього документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА