16:24 18.03.2015

В Україні створено Центр досліджень Росії за участю відомих державних діячів

2 хв читати
В Україні створено Центр досліджень Росії за участю відомих державних діячів

В Україні створено аналітичну структуру - Центр досліджень Росії (CRF) за участю відомих державних діячів та експертів, який займатиметься всебічним вивченням процесів, що відбуваються в Росії, а також її зовнішньої політики.

"Група досвідчених експертів вирішила об'єднатися для всебічного вивчення процесів, які відбуваються в Російській Федерації", - сказав на прес-конференції, присвяченій презентації Центру, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Він зазначив, що протягом останніх десятиліть ні в Україні, ні на Заході ніхто серйозно не займався подібним питанням.

"Так склалося, що з початку 90-х все вирішили, що Росія з тоталітарного СРСР перетвориться на фенікса, який стане демократичним і красивим. І наразі виникає потреба розуміти, що насправді відбувається в Російській Федерації, як вона планує жити в цьому світі, яким чином Україні та світу будувати відносини з цією країною", - наголосив В.Огризко.

У свою чергу, колишній прем'єр-міністр, екс-глава СБУ і екс-міністр оборони України Євген Марчук зазначив, що за роки президентства Віктора Януковича було повністю заблоковано інформаційний супровід російського напрямку в Україні.

"Є нормальний, у режимі мирного часу, розвідувально-інформаційний супровід країни-сусіда, країни-конкурента. За роки, особливо президентства Януковича, було повністю поставлено хрест на цьому напрямку", - вказав він.

До роботи Центру дослідження Росії залучено також відомого журналіста Віталія Портнікова, експерта з питань енергетики Михайла Гончара, професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Сергійчука, українського дипломата Олександра Самарського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА