16:47 14.01.2015

Кабмін затвердив положення про Міністерство інформаційної політики - міністр юстиції

2 хв читати
Кабмін затвердив положення про Міністерство інформаційної політики - міністр юстиції

Кабінет Міністрів України затвердив положення про Міністерство інформаційної політики України, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Таке положення було затверджено на сьогоднішньому засіданні уряду", - заявив він журналістам у Києві в середу.

"Ключовими завданнями Міністерства є: протидія інформаційній агресії з боку Росії; розробка стратегії інформаційної політики держави і концепції інформаційної безпеки України; координація органів влади в питаннях комунікації і поширення інформації", - повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

Як зазначено в повідомленні, ці завдання закріплено в програмі дій уряду, а також у коаліційній угоді, яку підписали п'ять парламентських фракцій.

"У своїй діяльності Міністерство базуватиметься на принципах захисту свободи слова і думки, захисту прав громадян на вираження своєї позиції. Найближчим часом при Міністерстві буде створено Громадську раду, куди зможуть увійти представники громадських організацій, представники ЗМІ, медіа-експерти, яка матиме функції спостереження щодо діяльності відомства", - зазначили в прес-службі.

Положення про Міністерство було подане на розгляд Кабміну після публічного обговорення з урахуванням зауважень, що надійшли від народних депутатів, громадських організацій і професійних об'єднань. "Зокрема, свої пропозиції подали Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради, Національна спілка журналістів України, незалежна медіа-профспілка, незалежна асоціація телерадіомовців, Українська асоціація видавців періодичної преси та інші", - повідомили в Мінінформполітики.

Як повідомлялося, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець на початку грудня минулого року заявив про наміри внести на розгляд Кабінету Міністрів проект положення про очолюване ним міністерство після публічного обговорення документа. За його словами, проект положення розробляли ще в 2007-2009 рр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА